måndag 13 juli 2009

Projektet

Jag ska alltså iväg till Tanzania i januari 2010 och arbeta som volontär. Detta är en liten beskrivning på vad jag kommer att vara sysselsatt med under min tid i Matanana.

"I detta volontärprogram kan du hjälpa barnen i den lilla byn till ett bättre liv. Barnen behöver tid och omsorg – något som du som volontär kan ge dem. Men de behöver också ditt tålamod. Många av barnen har levt sina liv på gatan och de känner sig ofta främmande i samhället. Förtroende för vuxna är inte alltid högt.
Som volontär i Tanzania kan du ha många olika uppgifter och de beror på de olika barnhemmens behov och dina egna kunskaper. Du stimulerar barnens kreativitet genom att arbeta med musik, dans, sport, konst med mera. Det kan även förekomma andra arbetsuppgifter, som att hjälpa till med matlagning, följa med på utflykter eller hjälpa till med administration. Det spelar ingen roll om du undervisar barnen, lagar mat eller bara lyssnar på deras behov utan det viktigaste är att du visar att du finns för dem. Ett leende eller en kram betyder mycket för dessa barn.
Under hela volontärtiden bor och äter du i ett gästhem i byn. Detta ger dig en strålande möjlighet att lära känna landets kultur på en djupare nivå, samtidigt som du får vänner för livet."


En längre projektbeskrivning har ni här:
http://www.volontarresor.se/projektbeskrivningar/tanzania.pdf


Låter detta intressant? Gå in på Volontärresors hemsida och kolla runt lite du med, det finns massor av olika projekt!
http://www.volontarresor.se/

1 kommentar: