onsdag 13 januari 2010

Vilken Dag!

Oj oj vilken dag. Frukost klockan nio efter en mer eller mindre konstig natt, manga knepiga annorlunda ljud. Frukost bestod av en kopp te, tva brodskivor och ett stekt agg. Gott och faktiskt mattande. Sen bar det ivag i bilar, tva stycken, till WACO (Wajani Care Project eller nat sant). Dar traffade vi ankorna och hjaplte till med piri-piri tillagning. Vi pratar tre sackar piri-piri om skulle rensas typ. Stackars vara hander! Men kul att traffa dessa underbara manniskor. Det lag c en timma utanfor Dar, en INTRESSANT resa bade dit och tillbaka. Pa vagen hem akte vi till Coco-beach och at mat, grillad fisk med ris. Gott faktiskt. Och cola. Underbart vackert! :)
Nu har vi kommit till hotellet, sitter pa ett internetcafe utanfor dar det jobbar en svensk-tanzanier som hjalper oss lite. Snallt!
Det hander mycket har, hela tiden. For mycket att hinna skriva om har men iaf...
Jag och Sofi hann ga vilse igar, manga kilometer vilse. Men det gick bra. Vi hittade till var grand. Och val dar blev vi vittnen till lite action. En kille som skrek nat och borjade jaga en annan kille med kniv och sen typ 17 pers till om borjade jaga honom. Skrammande. Realitycheck deluxe!
Pa kvallen gick vi ut och at med Ewout. Grillad chicken tandoori. Gott. Sen la vi oss.
Nu har vi inhandlat lite frukost till imorrn bitti. Klockan 5 kommer Ernest och Ewout och kor oss tilll bussen som tar os till Mikumi. Blir ett eftermiddags safari imorrn och ett morgonsafari pa fredag, sen bar det av med buss till Mafingaa, sen Matanana. Jag langtar!

Ska hinna maila lite sa ciao for denna gang, nasta inlagg ar nog fran Mafinga. Forresten sa ar det svart att skriva har, tangenterna klibbar fast i tangentbordet.... :P

Kram pa er alla!

10 kommentarer:

  1. Låter härligt med lite kryddrensning! Hoppas du inte gnuggade dig i ögonen efteråt bara. Det är inte så skönt. Det har ju både du och jag lärt oss the hard way så att säga...
    Aj klajjk jo lots!
    Puss, Calle

    SvaraRadera
  2. Skont att hora fran dig vannen. Och att allt ar bra darnere. Hoppas att resten av resorna gar lika bra. Saknar dig. Men du ar ju snart henna igen. Anders halar
    Puss och kram love you
    Mor

    SvaraRadera
  3. Å så spännande, du får ju uppleva massor... men du håll dig undan från knivslagsmål!!! Sånt vill iaf inte jag läsa om, blir ju orolig av sånt, när jag annars är så lugn och tänker på dig typ hela tiden! puss till dig och en orutt från Tilly som ligger i mitt knä och väntar på tutte :)
    ps: hur varmt har ni?

    SvaraRadera
  4. Läskigt !!! Vad bra att du har det trevligt i det "lilla" länadet långt bort ! Säkert mycket varmare där än här . Men det har blivit varmt i våla med nu.. -13bara ;)

    SvaraRadera
  5. Jag håller med ovanstående kommentarer; spännande, läskigt och härligt. Ska till Vås i helgen och det känns redan konstigt att du inte kommer att vara där.....

    SvaraRadera
  6. Action och mycket krydda!
    Kan det bli annat än spännande att följa dig.
    Nu ska vi jobba på några timmar, så vi hörs.
    Kramar fråm alla oss!

    SvaraRadera
  7. Pappa läser med skräckblandad förtjusning, sitter och tittar efter alla platser som du skriver om och drömmer mig dit så att det inte händer min lilla flicka nått...Oooh vad jag hoppas du har det bra och att du samlar på minnen.

    SvaraRadera
  8. Och bara så du vet så slipper du HYRAN även för FEBRUARI, snacka om taiiiiming alltså. Din lägenhet !! - nä det är ingen lägenhet längre ... Pappa & Mojje

    SvaraRadera
  9. Nu får du ta det lilla lugna va. Ia brukar vilja hjälpa folk, men när dom blir jagade av 18 pers med kniv tycker jag att du ska ligga lite lågt.

    Ser fram emot att följa ditt äventyr, får man komma bort lite från det "tråkiga" livet här hemma :)

    SvaraRadera
  10. Oj Ia, du kommer att få vara med om en hel del som du kommer att ha med dig länge, vilken upplevelse! Hoppas verkligen att du har det bra, ta hand om dig och var försiktig! Kram Linda & Eric (och vovvarna)

    SvaraRadera